Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z sokiem granatowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 3 łyżki
mleko 1,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
wanilia 5 mm
cynamon 5 mm
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z sokiem granatowym

Rondelek stawiamy na małym ogniu. Wlewamy mleko oraz wodę. Mieszamy i dorzucamy po kawałku wanilii i cynamonu. Wsypujemy cukier i ponownie mieszamy. Gdy cukier się rozpuści wsypujemy kaszę mannę. Ogień lekko zwiększamy, a kaszę co chwila mieszamy. Gdy zacznie się gotować ogień zmniejszamy na minimalny, a rondelek przykrywamy. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie wszystkie płyny, około 5-7 minut. Na koniec zdejmujemy pokrywkę i wyłączamy gaz, aby reszta wilgoci wyparowała. Tak przygotowaną kaszę polewamy ulubionym sokiem – w moim przypadku był to sok granatowy (link do przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/191985/sok-z-granatow.html)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 28.01.2013 13:21
uwielbiam, zwykle podaje z sokiem malinowym
IZABELA29 10.12.2012 10:01
smaki dzieciństwa
agugu1989 26.02.2012 18:54
pycha
BernadettaP 24.02.2012 14:54
Ja kaszkę gotuję zawsze na samym mleku, ale taka też na pewno jest pyszna :)
Katarzyna/kate1980 18.02.2012 18:41
ciekawe połączenie
MAR3STA 17.02.2012 17:51
smaczna
agnieszka137 17.02.2012 10:09
To takie wspomnienie z przedszkola :) tylko bez tych dodatków(rarytasów). Ta smakuje z pewnością o wiele, wiele bardziej! I ten sok! Super!
aginaa 16.02.2012 23:17
smaczne
Mariusz10 16.02.2012 22:30
dawniej to na śniadanko jadałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak