Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z boczkiem i cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
cebula biała 2 szt
boczek 20 dag
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z boczkiem i cebulą

1- Najpierw gotuje ziemniaki, studzę, miele dodaje mąkę ziemniaczaną, łyżkę śmietany i wbijamy dwa jajka. 2- Zagniatamy ciasto, wałkuje je na grube paski, kroje nożem na skos 3-. Wrzucamy je do gotującej się, osolonej wody. 4- Gdy wypłyną, gotujemy jeszcze przez 5 minut 6-. Boczek kroje w kosteczkę i cebulę tez drobniutko wrzucam na rozgrzany na patelni tłuszcz, podsmażam, dodaje łyżkę mąki i smażę dalej aż całość zarumieni się. 7-Kopytka odcedzam, polewam cebulą i boczkiem. 8- Ja podaje z surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.07.2012 07:43
proste pyszne danie
Anna133 03.03.2012 19:39
kto ich nie lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak