Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta Niespodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6
szczypiorek 1/2 pęczka
groszek konserwowy 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
salami 6 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta Niespodzianka

Szczypior myjemy-osuszamy i kroimy na drobno. Jaja wbijamy do miski i roztrzepujemy, solimy i pieprzymy. Dodajemy groszek i szczypiorek. Na rozgrzaną patelnie,wlewamy masę jajeczną i podsmażamy spód na wolnym ogniu ok.3 min. Z plastrów salami wycinamy serduszka. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Do nagrzanego już piekarnika wkładamy patelnie z fritatta, przed wkładaniem układamy salami i podpiekamy ok.10 min. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak