Zupa kminkowa

odc. 3 Kuchnie Świata

Zupa kminkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • torebka Kminku PRYMAT

    6 dag
  • mleka szklanka

    1 szt
  • wywar mięsny

    1 l
  • szklanka śmietany

    3/4 szt
  • żółtka

    2 szt
  • przyprawa do smaku KUCHAREK

    1 szt
  • pieprz biały Prymat

    3 g
  • kasza manna

    15 dag
  • jajko

    2 szt
  • łyżka masła

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    3 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kminek wsypać do garnuszka, wlać 1/2 szklanki wody oraz mleko i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40–60 min, a następnie wywar przecedzić i połączyć z rosołem.

Przygotować kluski: do miseczki z kasza wbić jajka, dodać miękkie masło, doprawić przyprawą KUCHAREK i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

10.11.2013 21:31
bardzo fajne zdjęcie

marcia71

22.09.2011 20:05
świetna zupa

kaja1991

16.08.2011 19:10
moze sprobuje jutro na obiad;)

marcia71

29.07.2011 08:32
mniam

Adamorek

20.07.2011 08:23
lubię zupy

jasiek

09.07.2011 15:54
ciekawa

kriso

01.06.2011 11:34
fajny przepis

novita26

10.05.2011 07:54
nie jadłam takiej zupki

Anna133

16.04.2011 18:26
nie jadłam

aacaac

09.04.2011 08:52
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat