Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kminkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

torebka Kminku PRYMAT 6 dag
mleka szklanka 1 szt
wywar mięsny 1 l
szklanka śmietany 3/4 szt
żółtko jajek 2 szt
przyprawa KUCHAREK 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat 3 g
kasza manna 15 dag
jajko 2 szt
łyżka masła 1 szt
przyprawa do potraw 3 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa

Kminek wsypać do garnuszka, wlać 1/2 szklanki wody oraz mleko i gotować pod przykryciem na małym ogniu 40–60 min, a następnie wywar przecedzić i połączyć z rosołem.

Przygotować kluski: do miseczki z kasza wbić jajka, dodać miękkie masło, doprawić przyprawą KUCHAREK i wyrobić drewnianą łyżką na gładką masę. Odstawić na 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 10.11.2013 21:31
bardzo fajne zdjęcie
marcia71 22.09.2011 20:05
świetna zupa
kaja1991 16.08.2011 19:10
moze sprobuje jutro na obiad;)
marcia71 29.07.2011 08:32
mniam
Adamorek 20.07.2011 08:23
lubię zupy
jasiek 09.07.2011 15:54
ciekawa
kriso 01.06.2011 11:34
fajny przepis
novita26 10.05.2011 07:54
nie jadłam takiej zupki
Anna133 16.04.2011 18:26
nie jadłam
aacaac 09.04.2011 08:52
ciekawe
msmariusz 15.02.2011 21:59
łądnie podane
Barbara55 12.11.2010 15:10
dobra zupa nie jest zła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak