Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
woda 1/2 szklanki
mąka 1 -1,5 szklanki
jajko 1
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, oczyścić, wysuszyć. Jeśli są zbyt duże przekroić na pół.
Krok 1 - Pieczarki w cieście foto
2
Z mąki, jajka i wody rozmieszać ciast ,o dość gęstej konsystencji. Posolić, popieprzyć.
Krok 2 - Pieczarki w cieście foto
3
Na patelni rozgrzać olej. Pieczarki moczyć w cieście i smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Pieczarki w cieście foto
4
Podawać gorące.
Krok 4 - Pieczarki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.09.2013 10:23
Pyszne pieczarki:)
jeta72 10.07.2012 12:17
super!!!
Ewa6274879 16.02.2012 19:18
uwielbiam smażone pieczarki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak