Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska smażona

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
pomidory 3 duże
cebule 2 duże
por 1
przyprawa
pieprz
Czosnek suszony Prymat
bazylia
olej do smażenia 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska smażona

Sos: Cebulę pokroić w pół talarki , a por w talarki . Oba warzywa zeszklić na patelni z dwiema łyżkami oleju . Pomidory obrać ze skóry , pokroić w dużą kostkę i dorzucić do zeszklonych warzyw . Patelnie przykryć . Gdy pomidory będą miękkie i rozpadną się ( czasami trzeba dolać wody ) , zlać sos do oddzielnego naczynia. Kapusta: Pokroić jak na sałatkę i wrzucić na patelnie z dwiema łyżkami oleju i połową łyżeczki vegety . Przykryć i dusić parę minut , aż zmięknie . Zdjąć pokrywkę i smażyć dalej , co chwilę mieszając . Gdy kapusta nabierze złocistego koloru , dodać do niej wcześniej przygotowany sos , trochę pieprzu , czosnku i bazylii . Wszystko smażyć tak długo , aż nadmierna ilość sosu odparuję I przełożyć na talerzyk. Tak przygotowaną potrawę można podawać jako samodzielne danie do chleba bądż jako przystawkę do obiadu. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.07.2012 17:37
tak nie robiłam, wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak