Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus ogórkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z połowy cytryny
majonez pół szklanki
gęsta śmietana pół szklanki
koper świeży
oliwa 2-3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus ogórkowy

żelatynę zalać 1odrobiną wody i odstawić.Następnie zalać mała ilością wrzątku i podgrzewać do rozpuszczenia,ostudzić.2Ogórki obrać,usunąć pestki i włożyć na 5min do lekko osolonej wrzącej wody.Osuszyć i zmiksować.Wystudzić.Śmietanę lekko ubić ze szczyptą soli,wymieszać z masą z ogórków,rozpuszczoną żelatyną i majonezem.Doprawić.Foremkę posmarować oliwą i wylać masę.Ostatni ogórek ubrać i plastry rozłożyć na masie,skropić sokiem z cytryny,posypać pokrojonym koprem,solą i pieprzem.Przed podaniem foremkę na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.08.2012 00:12
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak