Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka Szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywaru z kości 5 szkl
szparagi 50 dag
mąka 3 dkg
marchew 2 szt
śmietana 10 dkg
masło 2 dkg
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka Szparagowa

Szparagi umyć , oczyścić, pokrajać na kawałki , odciąć łebki. Pokrajane szparagi ugotować w części przecedzonego wywaru, i przetrzeć przez sito.Dodać umytą i obraną, pokrojoną marchew. Na pozostałym wywarze ugotować łebki szparagów. Połączyć oba wywary, zagęścić mąką rozmieszana ze śmietaną , zagotować doprawić do smaku, dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.02.2013 00:51
Pyszna
Motorek 16.01.2013 12:53
fajna
Seba 04.11.2012 11:53
smaczna
Wafelek2601 03.03.2012 09:46
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak