Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z makiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 opakowania
bakalie
jajko 6 sztuk
śmietana 400 ml
mleko 250 ml
cukier 1 łyżka
cukier wanilinowy
makaron lasagne 12 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z makiem

Mak zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na noc. Ubite na puszystą pianę białka połącz z masą makową i bakaliami. Zmiksuj śmietanę, mleko, żółtka, cukier kryształ i wanilinowy na gładki sos.
W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian płaty makaronu, sos, masę makową sos itd. Na wierzchu polej resztą sosu.
Zapiekaj ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 13.11.2012 16:40
takiej nigdy nie jadłam
bietka 17.04.2012 22:01
ciekawy przepis
MAR3STA 22.02.2012 11:27
pomysłowe
kriso 19.02.2012 17:51
fajny przepis
caralajna 17.02.2012 09:26
podoba mi się pomysł
halina17 16.02.2012 16:03
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak