Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pączusie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 100 g
mąka 2 szklanki
drożdże 20 g
mleko 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
spirytus 1 łyżka
marmolada
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pączusie

Z drożdży, łyżeczki cukru,łyżki mąki !/4 szklanki ciepłego mleka zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce.
Ubić jaja z resztą cukru,dodać mąkę,mleko,cukier,spirytus i rozczyn.Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.
Zagnieść ponownie ciasto.Zrobić płaskie placuszki nadzienie położyć i całość zwinąć w kulę.Najlepiej ja spłaszczyć.Smażyć na wolnym ogniu na rozgrzanym tłuszczu ciągle przewracając aż do ze złocenia.
Posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.02.2012 11:32
apetyczne
kochanyptysiu 16.02.2012 14:28
Moje pierwsze w życiu,więc się chwalę:)
edita15 16.02.2012 13:58
u każdego dziś pączki, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak