Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa zupka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
cebula 2
jajko 2
pieprz
sól
olej do smażenia
chleb 1/2 bochenka
natka pietruszki
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa zupka

W pierwszej kolejności dwie cebule obieramy, a następnie przemywamy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a później kroimy w kostkę. Z główki czosnku obieramy ząbki i przemywamy wodą, a później przeciskamy przez praskę. Składniki te podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażone składniki zalewamy wcześniej przyrządzonym bulionem warzywnym. Do tego wbijamy jajka i dobrze mieszamy. Gotującą się zupę czosnkową doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Chleb kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy pokrojone kawałeczki chleba na patelni, na rozgrzanym oleju. Pyszną zupę czosnkową podajemy z wcześniej zrobionymi grzankami. Na koniec zupę możemy posypać dobrze umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 13.03.2012 09:52
extra
pioge7 26.02.2012 12:06
mniam
edita15 16.02.2012 14:00
nie jadłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak