Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA FASZEROWANA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso wieprzowe 50 dek
ząbek czosnku 2 szt
tłuszcz 5 dag
cebula 5 dek
bułka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA FASZEROWANA

Kapustę dzielimy na ćwiartki. Mięso mielimy na maszynce, Przyprawiamy, przysmażoną na tłuszczu cebulą. Namoczona wyciśnięta bułkę, roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i surowym jajkiem. Mięso wyrabiamy i smarujemy listki kapusty, układamy w rondlu. i dusimy do miękkości. Z tłuszczu robimy białą zasmażkę, Podajemy z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak