Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone polędwiczki wieprzowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
woda troche
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat troche
ziele angielskie troche
Kucharek przyprawa do potraw troche
mąka trochę
olej do smażenia troche

Przepis i sposób przygotowania na: duszone polędwiczki wieprzowe

polędwicę umyj i pokrój w plastry które obtocz w mące i przesmaż przez 5 minut na oleju z dwóch stron.następnie dolej do nich wody dodaj liść laurowy,ziele angielskie,sól,pieprz i kucharek.duś na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż polędwiczki staną się miękkie od czasu do czasu podlewaj odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak