Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY Z KAPUSTY I MIESA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 90 dag
mięso wieprzowe 50 dag
jajko 1 szt
cebula 5 dag
tłuszcz 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY Z KAPUSTY I MIESA

Kapustę dzielimy na ćwiartki wrzucamy do wrzącą osolonej wody. gotujemy do miękkości odciskamy. Mięso i kapustę mielimy maszynką. Przyprawiamy na tłuszczu smażoną cebulą i resztą dodatków. Masę wyrabiamy formujemy w bułce tartej kotlety i smażymy. Podajemy z ziemniakami, ostrym sosem i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak