Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOSIK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 6 szt
grzyby suszone 500 g
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
marchew 2 szt
przecier pomidorowy 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOSIK

Kapustę ścieramy na tarce. Marchew również ścieramy, Wkładamy wszytko do garnka i gotujemy wraz z kapustą kiszoną i grzybami, liściem laurowym, zielem angielskim.Zasypujemy łyżką soli. Później dodajemy przyprawę do bigosu, kiełbasę, przecier, ketchup i przyprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Ja często dodaje jeszcze żeberka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak