Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażucha z mięsa i ziemniaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
mąka 4 łyżka
cebula 3 sztuk
pomidor 2 sztuk
karkówka 300 gram
masło 2 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Prażucha z mięsa i ziemniaków

Obrane i wypłukane ziemniaki pokroić w talarki, pomidory pokroić w kostkę, cebulę pokroić w talarki, karkówkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do naczynia żaroodpornego, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i zapiekać z odrobiną masła. Kiedy będą już na wpół miękkie, wsypać mąkę, przykryć naczynie. Łyżka umaczaną w tłuszczu nakładać porcje prażuchy na talerze, polać tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak