Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanka
masło 1 łyżka
porcja rosołowa 1 opakowanie
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/4 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuk
ziele angielskie 3 sztuk
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 1/2 opakowanie
śmietana 12% 1/4 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z ryżem

Ryż ugotować al dente z dodatkiem masła. Ryż musi być sypki. Następnie porcję rosołową wkładamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy około 15 minut, dodajemy warzywa: marchew, pietruszkę w korzeniu, seler- korzeń umyte, oczyszczone, pokrojone w słomki. Wywar gotujemy do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać do wywaru liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, zioła prowansalskie. \Dodać przecier pomidorowy, który wcześniej rozprowadzony gorącym wywarem. Śmietanę również \rozprowadzić gorącym wywarem i wlać do zupy. W razie konieczności można jeszcze doprawić zupę. Zupę zagotować i porcjować z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak