Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z patisonów i sera żółtego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

patisony marynowane 6 sztuk
jajko 2 sztuk
mąka pszenna 4 łyżka
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
koper świeży 3 gałązka
serek wiejski 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z patisonów i sera żółtego

Patisony umyć pod bieżącą wodą, obrać, zetrzeć na tarce o średnich otworach. Wbić jajka, wsypać mąkę pszenną, dodać sól, pieprz, opłukać koperek i posiekać drobno, dodać do składników. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach i dodać do składników. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych otworach i dodać do składników. Wymieszać składniki, odsączyć nadmiar soku. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Podawać z serkiem wiejskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak