Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pąćzki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukeir 1/4 szklanki
drożdże 20 gram
mleko 1/2 szklanki
marmolada 1 opakowanie
margaryna 50 gram
spirytus 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pąćzki

Drożdże mieszamy z łyżeczką cukru i 1/4 szklanki mleka. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Jajka ucieramy z cukrem.
Margarynę rozpuszczamy i studzimy.
Do misy wsypujemy mąke, utarte z cukrem jajka, spirytus,drożdże i rozpuszczoną margarynę. Wszystko mieszamy.
Ciasto nakryte ścierka odstawiamy do wyrośnięcia.
Potem ciasto zagniatamy i dzielimy na kawałki z których formujemy pączki.
Wrzucamy do gorącego oleju i pieczemy z 2 stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak