Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik na piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 5 szkl
masło 1 szt
cukier puder 2 łyżki
jajko 8 szt
miód 1/2 l
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
imbir 1/2 łyżeczka
piwo ciemne 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernik na piwie

masło z cukrem ucieramy robotem dodajemy po jednym żółtku piwo i mieszamy wsypując sodę i mąkę wyrabiamy ciasto dodajemy imbir cynamon oraz pianę ubitą z białek składniki łączymy i wstawiamy do brytfanny wysmarowanej tłuszczem pieczemy ok godziny w tem,p 160*c przed podaniem cisto można polać rozpuszczoną czekoladą przekroić wzdłuż i nadziać powidłami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 22.03.2012 09:54
super
Fiffi 10.03.2012 23:49
wyglada bardzo apetycznie
caralajna 16.02.2012 08:33
ciekawe jak smakuje z piwem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak