Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron chiński z surimi i warzywami pod sosem francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makron chiński 1/2 opakowania
surimi 4 paluszki
ogórek konserwowy 2 szt
cebula 1/2 szt
ogórek zielony 1/2 szt
pomidor 1 szt
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
pieprz
oliwki czarne 5 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron chiński z surimi i warzywami pod sosem francuskim

Makaron chiński zalewamy wrzątkiem ,nakrywamy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie odcedzamy z nadmiaru wody i studzimy . Korniszony kroimy w kostkę .Pomidora myjemy kroimy w dużą kostkę .Paluszki krabowe kroimy w paseczki .
Oliwki kroimy w paseczki .Natkę siekamy . Wszystkie składniki mieszamy z zimnym makaronem .Musztardę francuską mieszamy z oliwą ok 1 łyzeczka ,mieszamy .dodajemy do sałatki .Mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 28.05.2012 12:30
super
jerry1 28.05.2012 12:30
super
iwa643 16.02.2012 06:50
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak