Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z łopatki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa
sól
pieprz
majeranek
jajko
Kurczak panier do drobiu Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z łopatki.

Kroki postępowania

1
Miałam spory kawałek łopatki, odkroiłam z niej kilka plasterków (resztę wzięłam na gulasz). Plasterki rozbiłam i przyprawiłam tradycyjnie solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 1 - Kotlety z łopatki. foto
2
Wymoczyłam w jajku.
Krok 2 - Kotlety z łopatki. foto
3
Obtoczyłam część w panierce do drobiu, a część w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety z łopatki. foto
4
Usmażyłam na oliwie z oliwek.
Krok 4 - Kotlety z łopatki. foto
5
Wyszły mi piękne serduszka :)
Krok 5 - Kotlety z łopatki. foto
6
Obiadek był pyszny. Smacznego :)
Krok 6 - Kotlety z łopatki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 12.03.2013 16:26
Robię podobne i wiem, jakie są pyszne :)
malaczarna23 14.04.2012 09:24
lubię
Anna146 16.02.2012 07:11
uwielbiam takie kotlety, a ten kształt jest zniewalający!
ziutula
ziutula 15.02.2012 23:16
a ja lubię też łopatkowe...
Ewa6274879 15.02.2012 23:07
Nie przepadam za takimi kotletami, bo zawsze wyczuję jakąś żyłkę czy niechciany tłuszczyk, jednak mój mąż zdecydowanie bardziej woli takie niż np. z fileta kurczaka:)
agnieszka137 15.02.2012 23:06
i nawet ciekawy kształt:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak