Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser czekoladowy z musem bananowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
śmietana 30% 0,5 l
czekolada mleczna 100 g
czekolada gorzka 100 g
migdały 50 g
orzechy laskowe 50 g
aromat migdałowy 4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy z musem bananowym

Do śmietanki wrzucić czekoladę mleczną podzieloną na kosteczki i rozpuścić na parze. Ostudzić i mocno schłodzić w lodówce. Tuż przed podaniem zmiksować banany. Do śmietanki wkropić troszkę olejku migdałowego i ubić na gładki krem. Podać w następujący sposób: do pucharka (lub salaterki) wlać trochę musu bananowego. Na to nałożyć krem czekoladowy. Posypać posypką przygotowaną z bakalii i czekolady gorzkiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 01.03.2012 11:10
mm pyszniutki:)
Kamila/kami007 16.02.2012 12:16
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak