Śledź na ostro

Śledź na ostro

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    5 szt
  • imbir świeży

    50 g
  • cytryna

    1 szt
  • papryczka chili

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • pieprz ziarnisty

    5 szt
  • oliwa

    1/3 l
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty moczyć tak długo, aż nie będą słone.
Pokroić je na kawałki.
Cebulę i cytrynę obrać i pokroić w półplasterki.
Papryczki bez pestek kroimy na małe kawałki, imbir na cieniutkie talarki.
Tak przygotowane składniki układamy warstwami ( najlepiej w słoiku ) dodając pieprz, ziele i liść laurowy.
Wszystko zalać oliwą tak aby nie zostały pęcherz powietrza.
Zakręcić słoik i odstawić śledzie do lodówki na 3-4 dni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat