Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 5 szt
imbir świeży 50 g
cytryna 1 szt
papryczka chili 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz ziarnisty 5 szt
oliwa 1/3 l
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź na ostro

Płaty moczyć tak długo, aż nie będą słone.
Pokroić je na kawałki.
Cebulę i cytrynę obrać i pokroić w półplasterki.
Papryczki bez pestek kroimy na małe kawałki, imbir na cieniutkie talarki.
Tak przygotowane składniki układamy warstwami ( najlepiej w słoiku ) dodając pieprz, ziele i liść laurowy.
Wszystko zalać oliwą tak aby nie zostały pęcherz powietrza.
Zakręcić słoik i odstawić śledzie do lodówki na 3-4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak