Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki czekoladowo - sernikowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna kostka 100 g
kakao 40 g
brązowy cukier 100 g
jajko 2 szt
mąka pszenna 100 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 3 łyżki
białko 1 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
konfitura wiśniowa 1 słoik
twaróg 200 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki czekoladowo - sernikowe

Najpierw robimy masę czekoladową: w garnku roztapiamy masło, dodajemy kakao, mieszamy aż się zagotuje. Odstawiamy na bok. Od razu dodajemy resztę składników (brązowy cukier, jajka, mąka pszenna i proszek do pieczenia). Wykładamy do papilotek - nie więcej niż do 1/2 ich wysokości (urosną jeszcze przez proszek do pieczenia). Masa serowa: Twaróg mielimy i dodajemy resztę składników (1 łyżeczka mąki, biały cukier, białko, cukier waniliowy). Wykładamy na wierzch babeczek (w środek wkładamy po 3 wiśnie). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 23 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 15.02.2012 20:38
świetne :)
Karolcia12 15.02.2012 20:30
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak