Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy schab

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

scab b/k 1,5 kg
pieprz czarny 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
pektosoli 175 g
woda 3 l
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy schab

Wodę 2, 5 l wlać do garnka, resztę wody wymieszać z przyprawami, zagotować. Następnie ugotowany wywar wlać do pozostałej zimnej wody, wymieszać. Do wody włożyć mięso, tak by mięso było całkowicie zanurzone w zalewie, odstawiamy w chłodne miejsce na 14 dni , co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy, osączyć Schab włożyć do siatki masarskiej, przygotować do wędzenia. Mięso uwędzić. Do garnka wlać wodę, włożyć mięso i parzyć przez 40 minut. w 85 stop. Woda nie może się zagotować. Wyjąć schab z wody, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.03.2012 12:50
extra
Piotr24 27.02.2012 09:50
fantastyczny !!!
pioge7 15.02.2012 20:52
ekstra
iziona 15.02.2012 20:37
Wspaniały no wprost rewelacyjny
Monika111 15.02.2012 20:14
O kuchnia! Ale fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak