Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, to świetny pomysł na obiad. Doskonale smakują w połączeniu z kaszą i kapustą zasmażaną. 

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 g
cebula 2 sztuki
śmietana 12% do smaku
mąka do smaku
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Polędwiczki kroję na małe kawałki, solę, pieprzę, posypuję przyprawą do wieprzowiny, smażę kilka minut na mocnym ogniu.

Gdy zrumienią się ładnie, podlewam wodą, duszę do miękkości. Na oddzielnej patelni smażę cebulę, podsmażoną dodaję do mięsa.

Gdy polędwiczki już są miękkie, dodaję łyżeczkę śmietany z łyżeczką mąki i przyrządzam sos.

Podaję z kaszą i kapustką zasmażaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 25.11.2012 19:58
tylko jakieś warzywko i obiad gotowy
pioge7 15.02.2012 20:50
mniam
Karolcia12 15.02.2012 20:35
dobre danie
halina17 15.02.2012 19:41
dobre polędwiczki
treonina 15.02.2012 18:16
świetne
staropolanka5 15.02.2012 18:13
polędwiczki są prezpyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak