Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowa z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 1 kg
pieczarki 25 dag
jajko 2
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
posiekana zielenina 1 łyżka
sól szczypta
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowa z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo , ostudzić , obrać i pokroić w ćwiartki . Szparagi obrać i włożyć do posolonego i posłodzonego wrzątku . Ugotowane szparagi wyłożyć na półmisek . Pieczarki oczyścić , umyć , pokroić , podsmażyć na maśle i lekko posolić . Pieczarkami obłożyć szparagi na półmisku i posypać zieleniną np bazylia ,natka pietruszki . W rondelku rozpuścić tłuszcz , dodać bułkę tartą , podsmażyć i polać szparagi . Sałatkę ozdobić ćwiartkami jajek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 15.02.2012 18:13
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak