Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z sosem pieczarkowo - paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
pieczarki 40 dag
papryka 1
mąka 5 łyżek
mąka do obtaczania
przyprawy
margaryna 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z sosem pieczarkowo - paprykowym

wołowine kroimy w kostke, obtaczamy w mące i przesmażamy na rozgrzanej margarynie, nastepnie wlewamy 1250ml wody, dodajemy takie przyprawy jak: ziele angielskie, sól, pieprz, liście laurowe i gotujemy. Po 20 minutach dodajemy pieczarki pokrojone na połówki oraz papryke pokrojoną w cienkie i krotkie paseczki. Na patelni rumienimy mąke i robimy zasmażkę, którą dodajemy do mięsa - gotujemy do czasu aż zgestnieje i doprawiamy ponownie, Podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.01.2013 07:58
super
mic 10.07.2012 19:55
takie jedzenie jest pyszne
ronald88 07.04.2012 17:41
super
msmariusz 15.02.2012 17:38
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak