Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś smażona z masłem w środku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
masło 3 łyżki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś smażona z masłem w środku

Pierś dzielimy na pół i robimy 2-3 nacięcia w każdym z kawałków mięsa. Mięso doprawiamy pieprzem i solą (zewnatrz i wewnątrz), a do otworów wkładamy masło. Jajko należy rozbełtać i panierujemy pierś w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju (dłużej na tej stronie bez nacięć). Mięso jest delikatne i smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 19.03.2013 10:52
o ciekawe :)
andzia123 20.05.2012 10:06
ciekawe
Katarzyna59 15.05.2012 18:29
smaczna
ben-ka 17.02.2012 09:10
no i mamy obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak