Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
marchew starta na tarce 2 szkl
olej 1 szkl
jaja 4 szt
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
rodzynki 1 łyżka
czekolada gorzka 1 łyżka
orzechy włoskie 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżecza

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Jajka starannie utrzeć /najlepiej mikserem/ z cukrem. Nadal ucierając, porcjami kolejno dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, cynamonem i cukrem waniliowym. Na końcu, mieszając, powoli wlewać olej, dodać marchewkę i bakalie. Ciasto przełożyć do wytłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki. Piec około 45 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem lub polewą. Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak