Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

VOL-AU-VENT Z DROBIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kury 25 dag
pieczarki 10 dag
masło 2 łyżki
mąka 1 łyzka
żółtko jajek
śmietana 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: VOL-AU-VENT Z DROBIEM

Foremki z ciasta przygotowane jak w pierwszym przepisie. Pieczarki pokroić drobno i udusić z łyżką masła. Z łyżki masła i mąki zrobić biała zasmażkę, rozprowadzić z rosołem z drobiu dodać śmietanę i żółtko. Drobno pokrojone ugotowane mięso z drobiu wymieszać z pieczarkami, dodając trochę przygotowanego sosu. Napełnić foremki przykryć polać sosem. Podać na gorąco. Pieczarki i mięso można też przetrzeć przez sito i użyć jako pure e

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak