Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
masło 4 łyżki
słodka śmietana 200 ml
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i mocno podsmażyć na maśle.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu.
Wlać około 1 litra wody i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Solimy i pieprzymy do smaku.
Sos zagęszczamy śmietaną rozmieszaną ze szczyptą soli.
Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić odrobiną mąki rozrobionej z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agabi
agabi 07.02.2012 11:47
też lubię takie sosy:)
eli_555 22.01.2011 23:37
pycha sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak