Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeżego boczku 1 kg bardzo chudego
cukinii 400 g
jajko 3 szt
kaszy manny 1/2 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk
wody 1/2 szk
czosnku 3 ząbek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z cukinią

Umyty i osuszony boczek zmielić w maszynce do mięsa.
Cukinię obrać, usunąć gniazdo nasienne i również zmielić.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
Wszystkie te składniki umieścić w misce, dodać jajka, kaszę i bułkę tartą oraz sól, pieprz i wodę i wyrobić masę.
Formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.02.2012 08:08
takich nie robiłam jescze
tom 15.02.2012 12:33
z cukinią może być smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak