Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sezamie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 duża
sezam 3 łyżki
cebula 1 szt.
cukier 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
marchewka mrożona 1/2 szklanki
por 1 szt
groszek mrożony 1/2 szklanki
cynamon do smaku
koper włoski do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kumin do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
makaron ryżowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sezamie

Polędwiczkę wieprzową oczyścić, pokroić w kostkę. Z oleju, sosu sojowego i przypraw przygotować marynatę, wrzucić wieprzowinę i marynować w zimnie 2-3 godziny.
Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę i por pokroić drobno, podsmażyć aż zmiękną, dodać mięso i smażyć aż się zrumieni. Dodać sezam, groszek i marchewkę. Pozostałą marynatę wymieszać z około 1/2 szklanki wody, podlać smażone mięso, dodać gotowy makaron ryżowy, wymieszać i dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Na koniec odparować nadmiar wody.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.07.2012 13:38
extra wygląda
Niunia1 04.03.2012 20:16
wygląda rewelacyjnie! wszystkie składniki lubię, nie wspominając o świetnym zdjęciu! Przepyszne musi być, spróbuję :)
MAR3STA 15.02.2012 22:03
pyszna!
edita15 15.02.2012 12:46
pysznie wygląda
dwa pokoje z kuchnią 15.02.2012 09:41
to musi być pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak