Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy pudding ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 i 1/2 szk
mąka ryżowa 4 łyżki
cukier brązowy 2-4 łyżki
skórka otarta z pomarańczy
sok pomarańczowy 1/2 (z miąższem)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy pudding ryżowy

Pomarańczę dokładnie umyć, sparzyć, otrzeć skórkę. Wycisnąć 1/2 szklanki soku z pomarańczy, połączyć z miąższem. Sok i mleko wlać do rondelka z grubym dnem, dodać otartą skórkę oraz 2-4 łyżki cukru ( w zależności od tego jak słodki jest sok ). Dodawać stopniowo mąkę ryżową, mieszając rózgą żeby nie porobiły się grudni. Mieszaninę podgrzewać 25-30 minut na maleńkim ogniu aż zgęstnieje.

Rozlać do salaterek, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.02.2012 17:02
rewelacja
MAR3STA 15.02.2012 22:05
fajny pomysł
caralajna 15.02.2012 09:10
ciekawe, musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak