Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka 500 g
kostka wołowa 1
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję ½ kostki wołowej i garuję około 15 minut na II stopniu lub tradycyjnie gotujemy do miękkości golonki (zamiast wody możemy użyć wywaru warzywnego). W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem tworząc marynatę. Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą. Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.10.2012 19:35
Uwielbiam :)
emeslive 02.04.2012 09:48
Bardzo fajna i smakowita!
kasienka23 19.03.2012 09:06
wygląda apetycznie
smakowita 26.02.2012 21:04
apetyczna porcja
agugu1989 26.02.2012 18:54
wygląda smacznie
pacpaw 24.02.2012 22:10
dobry marketing i szał z kostkami
BernadettaP 24.02.2012 14:56
Marynata z kostki robi furorę :)
Jolanta_P-S 22.02.2012 10:07
wygląda pysznie
Katarzyna/kate1980 18.02.2012 18:41
superowa
misia53 18.02.2012 10:57
goloneczka palce lizać!
ben-ka 18.02.2012 09:19
Pyszna ta golonka i taka duża,podzielna:)
MAR3STA 17.02.2012 17:43
świetna!
agnieszka137 17.02.2012 10:13
Tak, pyszna goloneczka! Soczysta, złocista i kusi...:)
Mariusz10 16.02.2012 22:28
ale lubię takie golonko!
Iwona56 15.02.2012 14:43
pysznie wygląda
edita15 15.02.2012 14:17
ładnie wygląda
aginaa 15.02.2012 13:34
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak