Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    500 g
  • kostka wołowa

    1
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję ½ kostki wołowej i garuję około 15 minut na II stopniu lub tradycyjnie gotujemy do miękkości golonki (zamiast wody możemy użyć wywaru warzywnego). W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem tworząc marynatę. Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą. Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

01.10.2012 19:35
Uwielbiam :)

emeslive

02.04.2012 09:48
Bardzo fajna i smakowita!

kasienka23

19.03.2012 09:06
wygląda apetycznie

smakowita

26.02.2012 21:04
apetyczna porcja

agugu1989

26.02.2012 18:54
wygląda smacznie

pacpaw

24.02.2012 22:10
dobry marketing i szał z kostkami

BernadettaP

24.02.2012 14:56
Marynata z kostki robi furorę :)

Jolanta_P-S

22.02.2012 10:07
wygląda pysznie

Katarzyna/kate1980

18.02.2012 18:41
superowa

misia53

18.02.2012 10:57
goloneczka palce lizać!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat