Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeberka w kapuście kiszonej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 2 paski
kapusta kiszona 1 kg
cebule 2
papryki czerwone 2
papryki żółte 2
miód 4 łyżeczki
ketchup 4 łyżeczki
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zeberka w kapuście kiszonej

Kapustę lekko poddusić w garnku , aż zmięknie , Żeberka pokroić w co drugą kostkę i usmażyć na brązowy kolor . Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz papryki pokrojone w grubszą kostkę . Całość dokładnie wymieszać . Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę kapusty . Z ketchupu miodu zrobić sos . Obtoczyć w nim żeberka i ułożyć na kapuście .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak