Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brokułowy z pierożkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 400 g
mleko 120 ml
kostka rosołowa 1
tortellini 150 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
natka pietruszki
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowy z pierożkami

W pierwszej kolejności brokuły bardzo dobrze oczyszczamy, myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki lub jeszcze wcześniej mrożone brokuły odmrażamy. Brokuły podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do tego wlewamy wodę oraz kostkę rosołową i dobrze mieszamy. Całość gotujemy razem przez chwilę i dobrze mieszamy. Pierożki tortellini gotujemy w lekko posolonej wodzie do miękkości. Do wody z gotującymi się pierożkami tortellini dodajemy łyżkę oleju, żeby pierożki nie przyklejały się do siebie. Ugotowane pierożki odcedzamy. Ugotowaną zupę miksujemy. Mąkę ziemniaczaną wraz z mlekiem dokładnie mieszamy ze sobą, a następnie wlewamy to do zmiksowanej zupy i dokładnie mieszamy. Zupępod koniec doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Zupę posypujemy umytą i drobno posiekaną natką pietruszki. Zupę - krem brokułowy podajemy razem z wcześniej ugotowanymi pierożkami tortellini.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 15.02.2012 20:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak