Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jagodowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1 tabliczka
śmietana kremówka 1 szklanka
jagody 200 gram
serekmascarpone 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jagodowy.

Podgrzewamy śmietanę do gorącej dodajemy czekoladę i mieszamy tak długo aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Miksujemy jagody na mus razem z serkiem.
Masę czekoladową ubijamy, dodajemy krem z jagód i mieszamy.
Przekładamy do pucharków i wstawiamy na 3-4 godziny do lodówki.
Przed podaniem można udekorować listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak