Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowo-ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
kefir 1 kubek
sól do smaku
ogórki 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowo-ogórkowa

Ryż gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu.Dokładnie odcedzamy i studzimy.
Ogórki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym, obieramy i kroimy w kostkę.Dodajemy do zimnego ryżu.Wlewamy kefir,mieszamy i solimy do smaku.Jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak