Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryndzolki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza ok50 dag
jajko 3
mąka pszenna 10 dag
masło 2 łyżki
gęsta śmietana pół szklanki
posiekany szczypiorek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól
ziemniaki ugotowane w mundurkach dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bryndzolki

Bryndzę zmielić z ostudzonymi i obranymi ziemniakami,dodać żółtka,połowę szczypiorku,mieloną paprykę,gałkę,odrobinę cukru i soli.Utrzeć.Białka ubić z solą,dodać do masy i powoli wymieszać.Z ciasta uformować wałek i kroić na plastry.Smażyć na złoty kolor.Polać śmietaną i posypać resztką szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.08.2012 00:10
dobre
iknkirke 21.09.2010 09:15
muszę wypróbować przepis
Kate131 10.09.2010 13:29
JADŁAM OSTATNIO TAKIE.PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak