Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe cannelloni

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe cannelloni

Składniki:
10 rurek makaronu cannelloni,
łyżka oleju,
szczypta soli.

Makaron gotować 5 min we wrzątku z solą i olejem. Odcedzić i ostudzić.

Farsz:
3 cebule,
1/2 kg półtłustego twarogu,
10 dag sera w kostce,
2 łyżeczki suszonej bazylii,
sól, pieprz,
2 łyżki oleju.

Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z twarogiem, cebulą i bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem nadziewać rurki.

Sos:
puszka pomidorów,
ząbek czosnku,
sól, pieprz,
5 dag sera w kostce.

Formę do zapiekania lekko natłuścić margaryną. Pomidory pokroić w kosteczkę, dodać posiekany czosnek, doprawić do smaku. Na dno naczynia wyłożyć połowę sosu, ułożyć napełnione rurki, polać resztą sosu i posypać startym serem. Piec ok. 25 min w temp. 175st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.06.2013 23:29
fantastycznie wygląda
caralajna 20.02.2013 07:33
uwielbiam włoskie makarony, smaczne i niecodzienne jarskie danie :)
tomek18 24.05.2012 08:54
wspaniałe
Wojt@s
Wojt@s 21.02.2012 14:26
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak