Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na biszkoptach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 500 g
galaretka wiśniowa 2 opak
biszkopty okrągłe 1 duża paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkoptach

Brytfankę do ciasta wyłożyć folią aluminiową.
Galaretki rozpuścić każdą w szklance gotowanej wody, ostudzić.
Śmietanę kremówkę dobrze schłodzić, ubić na sztywno.
Do ubitej śmietany, stopniowo wlewać lekko stężało galaretkę, ciągle ubijać robotem.
Na folię aluminiową wyłożyć biszkopty, na biszkopty wylać śmietanę z galaretką.
Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak