Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser śmietanowo-czekoladowy biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada biała 1 tabliczka
śmietana kremowa 30% 200 ml
śmietan fix 2 opak.
cukier wanilinowy 32 gram
rodzynki 2 łyżki
czekolada mleczna do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser śmietanowo-czekoladowy biały

Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę 30% ubić, dodać cukier wanilinowy i śmietan-fixy. Jeszcze chwilę ubijać, do uzyskania pożądanej konsystencji. Rodzynki sparzyć. Dodać do ubitej śmietany czekoladę oraz rodzynki, wymieszać łyżką. Przełożyć do miseczek lub pucharków, udekorować czekoladą mleczną. Schłodzić ok. 20 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak