Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowe serduszka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 1 kostka
jaja 6 szt
cukier waniliowy 1 szt
budyń śmietankowy 2 szt
cukier puder 30 dag
masa
śmietana 30% 0,5 l
barwnik czerwony
OZDRBA
perełki
ser biały 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowe serduszka

Ciasto:
Ser zemleć. Margarynę utrzeć dodać cukier puder, żółtka, ucierając dodać ser, cukier waniliowy, budynie. Na końcu ubić pianę z białek i dodać do masy serowej. Masę przelać do foremek z serduszek. Piec ok 50 min. w temp. 180 stopni. Masa:
Śmietanę ubić na sztywno i dodać kilka kropel barwnika do uzyskania pożądanego efektu.
Ozdobić serduszka masą i perełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.02.2013 00:13
piękne to serce aż żal jeść :)
AURELKA 28.08.2012 20:28
znakomite
Kikiriki 01.04.2012 15:14
boskie!
gosia47-47 22.02.2012 14:04
śliczne
AgaS10 21.02.2012 20:00
świetne i śliczne:)
Mariusz10 20.02.2012 16:50
piękne i pyszne
tomek18 15.02.2012 20:32
świetne walentynki:)
jolanta19 15.02.2012 18:51
super
aginaa 15.02.2012 13:35
przepiekne
cooleczka 14.02.2012 17:45
ale ładne :)
anja3107 14.02.2012 16:04
śmietana do ubicia powinna być 36%, ale nie dało się tego wpisać wcześniej w składnikach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak