Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy do potraw

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
mąka 2 łyżki
śmietana 18-procentowej 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
mleko 4 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy do potraw

pieczarki podsmażamy na maśle, aż się zrumienią. przykrywamy i dusimy przez parę minut. mąkę rozprowadzamy z mlekiem, by nie było grudek. dodajemy śmietanę i ubijamy. tak spienioną masę dodajemy do pieczarek i doprawiamy sola, pieprzem, gotujemy 3 minuty, by mąka rozprażyła się. podajemy gorący

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 14.02.2012 13:32
pieczarkowy też często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak