Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony, zamarynowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3
margaryna 3 łyżki
olej 70 ml
czosnek ząbki 6
Papryka słodka mielona Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony, zamarynowany

Udka porcjujemy - osobno biodra osobno nogi. Do oleju wgniatamy obrany czosnek, dodajemy po 2 ziela i liścia laurowe, sól oraz pieprz, po pół lyzeczki slodkiej i ostrej papryki. Składniki dokladnie mieszamy, zalewamy nimi kurczaka i marynujemy całą noc. Następnego dnia przekładamy do brytfanki, dodajemy margaryne i pół szklanki wody. Mięso obficie posypujemy przyprawa do kurczaka - pieczemy 80 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.07.2012 17:32
super
ben-ka 16.02.2012 08:12
pyszne mięsko.
Anio?eczek 14.02.2012 13:34
miodzio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak