Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MALINÓWKA III

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
woda 1 l
cukier 3/4 kg
spirytus 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: MALINÓWKA III

Do słoja włożyć czyste owoce, wlać syrop: wodę i cukier wcześniej zagotowany i odszumowany oraz spirytus, szczelnie zamknąć i odstawić na 2 tygodnie w ciepłe, ale nie nasłonecznione miejsce, pamiętając, o poruszeniu słojem, aby składniki dobrze się wymieszały. Wyklarowaną nalewkę przefiltrować, rozlać do butelek zakorkować i przechowywać w chłodnym miejscu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 23.04.2012 13:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak